vineri, 4 martie 2011

Planuri pentru autostrada suspendata din Bucuresti

Cei mai mari investitori din China sunt interesati de colaborari pentru proiectele de infrastructura din Bucuresti, ei manifestandu-si interesul pentru soseaua de nord, autostrada suspendata si aducerea de autobuze tip hibrid in Capitala.

In acest sens, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit in ultimele zile cu mai multi investitori chinezi, in timpul vizitei pe care o face la Beijing.

Oprescu s-a intalnit cu He Junfeng, directorul China Communications Construction Company, cea mai mare companie privată de construcţii din China, cu filiale în 81 de ţări. Reprezentantii companiei si-au manifestat interesul de a investi în proiectele de infrastructura derulate în Bucureşti si de a deschide, in acest sens, o reprezentanta la Bucuresti.

Primarul general al Bucurestiului a mai avut discutii si cu Xing Yan, directorul BCEG International CO.Ltd, cu privire la proiectul arcului de nord al inelului median din Capitală. Xing Yan a spus ca este interesat sa realizeze aceasta sosea care, din punct de vedere tehnic, nici nu este greu de facut.

In cadrul vizitei la Beijing, Oprescu a vizitat o firmă de autovehicule electrice din Beijing şi a solicitat conducerii să trimită cât mai curând la Bucureşti o ofertă pentru achizitionarea de autobuze tip hibrid.

Un alt obiectiv pe lista de prioritati a vizitei la Beijing a fost si cautarea de investitori pentru realizarea unei autostrăzi suspendate la Bucureşti, interesati fiind reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd.

Sorin Oprescu se afla la Beijing pentru a aduce bani pentru proiectele incepute in Capitala si ale caror bugete au fost taiate sau reduse prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind bugetul Capitalei pe 2011.
Sursa: Echipa Promoafaceri.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu